Error title


Error popup content text.

Tarvitsetko apua?

Lähetä meille sähköposti osoitteeseen support@bingohuone.com, tai jätä viesti täyttämällä alla oleva lomake.

Lähetä

Usein kysyttyä

Minulla on jo pelitili, voinko tehdä vielä toisen?

Et, jokaiselle pelaajalle sallitaan vain yksi pelitili. Useiden käyttäjätunnusten avaaminen on rike meidän yleisiä sääntöjämme vastaan, ja voi johtaa käyttäjätilien sulkemiseen. Yksi käyttäjätili riittää kaikkien Veikkaushuonen tarjoamien pelimoduulien käyttöön.

Unohtunut salasana/ käyttäjätunnus

Jos olet unohtanut salasanasi, käytä “Unohtuiko Salasana?” toimintaa (sijaitsee sivustomme ylälaidassa).  Jos olet unohtanut käyttäjänimesi, ole hyvä ja ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Pelitilin sulkeminen

Jos haluat sulkea pelitilisi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, joka auttaa sinua tämän kanssa.

Muuta osoitetietoja/ päivitä tilisi

Vahvista uudet tietosi lähettämällä meille kopiot henkilöllisyystodistuksesta sekä todiste uudesta osoitteesta sähköpostitse osoitteeseen KYC(at)igame.com. Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joko sähköpostitse tai live chatissä.

Miten nopeasti voin saada kotiutukset?

Tämä riippuu mitä kautta teet kotiutuksen. Yleensä Luottokortti-kotiutus kestää 2-4 työpäivää, Pankkisiirto 1-4 työpäivää, Nettilompakko 24 tuntia. Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse tai live-chatin kautta jos sinulla on kysyttävää nostostasi.

Voinko tehdä talletuksen käyttämällä Luottokorttia, Nettipankkia tai Pankkitiliä, joka ei ole nimissäni?

Voit ainoastaan tallettaa omissa nimissä olevan metodin kautta.

Voinko nostaa rahoja käyttämällä eri metodia kuin mitä käytin talletuksessa?

Et. Nosto on tehtävä käyttämällä samaa palvelua kuin käytit tehdessäsi talletuksen. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
Henkilötiedot/-dokumentit

Minua on pyydetty vahvistamaan henkillöllisyyteni, ovatko tietoni teillä turvassa?

Emme jaa tietoja/ vastaanotettuja dokumenttejä kolmansille osapuolille. Ainoastaan valtuutettu henkilöstö käsittelee asiakirjoja. Voit myös peittää asiakirjoista ne osiot, joita emme tarvitse nähdä.

Minua pyydettiin toimittamaan lasku, jossa ilmenee kotiosoitteeni, mutta minulla ei ole laskuja omassa nimessäni.

Voitko lähettää meille jonkin muun dokumentin, mistä ilmenee sekä  osoitteesi, että nimesi? Esimerkiksi verokuittisi, luottokortti tiliotteesi tms.

En omista skanneria tai faksia, miten voin toimittaa dokumentit?

Voit kuvata dokumentit digikameralla, ja lähetä sitten kuvat meille sähköpostitse. Huomioi, että kuvien pitää olla todella hyvälaatuiset.

Sain bonuksen, mutten halua sitä

Voimme halutessasi poistaa bonuksen. Ota pikimmiten yhteyttä asiakaspalveluumme, äläkä käytä bonusta. Ota yhteyttä asiakaspalveluun, joko sähköpostiste tai live-chatin kautta.

En saa tietoa kampanjoista

Tarkista, että vastaanotat uutiskirjeitämme, voit myös olla tästa asiasta yhteydessä asiakaspalveluun, joko sähköpostiste tai live-chatin kautta. Lisäämme tämän jälkeen tilisi markkinointilistallemme.

Voitin rahaa ilmaskierroksilla, mutten näe rahoja tililläni

Huomioi, että ilmaiskierroksilla voitettu raha on bonusrahaa, ja näkyy tililläsi vasta kuin kierrätysvaatimukset ovat täyttyneet.